Paslanmaz Boru Kullanım Alanları Nelerdir?

Paslanmaz çelik; içerisinde karbon, krom ve nikel gibi birçok elementin bulunabildiği bir demir alaşımıdır. Günlük hayatın her alanında sıkça karşılaşılan paslanmaz borular, basitçe paslanmaz çeliğe şekil verilerek üretilir. Paslanmaz boru imalatı sürecinde, kullanım alanlarının ihtiyaçlarına göre içeriğindeki malzemelerin oranı değişerek farklı sertlik, işlenebilirlik ve dayanıklılık gibi özellikler gösteren paslanmaz çelik borular uzun süreler boyunca güvenle kullanılabilir.

Paslanmaz Boru Nerede Kullanılır?

Korozyon direnci, yüksek sıcaklık ve basınca dayanıklılığı ve uzun kullanım ömrü sayesinde sıkça tercih edilen paslanmaz çelik borulara günlük hayatta sıkça rastlanır. Her türlü akışkanın taşınmasında ve tesisatlarda kullanılabilen paslanmaz borular dekoratif amaçlarla da kullanılabilir. Kolay temizlenebilir, hijyenik, dayanıklı ve güvenli olması sebepleriyle çok geniş bir kullanım alanına sahip olan paslanmaz çelik borular özellikle;
  • Yangın söndürme sistemleri
  • İnşaat ve yapı malzemeleri
  • Petro-kimya sektörü
  • Rafineriler
  • Gıda Endüstrisi
  • Gemi İnşa Sanayi
Gibi alanlarda kullanılabilir. Fiziksel ve kimyasal korozyon direnci sayesinde aşınmaya karşı dayanıklı olan paslanmaz çelik borular açık alanlarda dahi uzun süreler boyunca güvenle kullanılabilir. Paslanmaz boru imalatı yüksek sıcaklık ve basınca karşı dayanıklı olacak şekilde de gerçekleştirilebilir. Bu sayede her türlü akışkanın taşınması sürecinde kullanılabilen paslanmaz borular, gıda sektöründe de kullanılır. Kimyasal korozyon direnci her türlü akışkanın taşınması süreçlerinde avantaj sağlar. Yüksek veya asidik düzeylerde, farklı sıcaklık ve basınçlarda fiziksel ve kimyasal özelliklerini koruyan paslanmaz borular demir-çelik tesisatların kullanıldığı her alanda güvenle tercih edilebilir. Doğru kalitedeki paslanmaz çelik ürünler tercih edildiğinde uzun süreler boyunca her türlü tesisatta güvenle kullanım mümkündür.

Paslanmaz Çelik Boru Avantajları

Paslanmaz boru imalatı, ihtiyaç duyulan sektörün gereksinimleri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir. Düşük bakım maliyetine sahip olan paslanmaz çelik borular; kolay temizlenebilen, güvenilir ve dayanıklı malzemelerdir. Korozyon direnci ve temas ettiği malzemelere zarar vermeyen yapısı sayesinde her alanda kullanılabilir. Paslanmaz borularda doğru kalite çeliğin kullanılması durumunda deformasyona uğrama süresi oldukça uzundur ve paslanmazlık, dayanıklılık gibi  özelliklerini uzun yıllar boyunca koruyabilir.