Türkiye’de paslanmaz çelik üretimi tam anlamıyla yapılmamaktadır. Dünyada paslanmaz çelikte başta Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Çin en yüksek oranda üretim yapan ülkeler arasında yer alır. Türkiye paslanmaz çelik kullanımı açısından dışa bağımlıdır.  Aslında Türkiye paslanmaz çelik üretebilecek madene sahip olmasına rağmen ne yazık ki yeterli üretim sağlanmamaktadır.

Paslanmaz çelik hem korozyona dayanıklılığı hem de sağlamlığıyla otomotivden inşaata kadar birçok sektörde kullanılan metallerden biridir. Çeliğin bu kadar geniş alanda kullanılıyor olması, ticareti konusunda sorun olabilecek bir ürün olmadığını göstermektedir. Bu nedenle çelik üretimi yapacak olan firmalar satış konusunda büyük sorunlar yaşamazlar. Ayrıca çelik üretimi, geniş kullanım alanından dolayı ülke ekonomisine katkı sağlar. Örneğin paslanmaz çelik kullanılarak üretilen bir maddenin ülkemizde üretilebilir olması ham maddenin ithal olması sebebiyle tamamen yerli üretim sağlanamaz. Ayrıca paslanmaz çelik üretimi ülkede büyük oranda istihdam sağlar. Çok geniş kullanım alanına sahip olması, paslanmaz çelikten üretilecek olan ürün miktarını da arttırmaktadır. Bu ihtiyaca paralel olarak, iş gücünün fazla olması gerekmektedir. Bu da ülkede işsiz insan sayısının azalmasına yol açar.

Paslanmaz çelik, başta paslanmaz boru ve levhalar olmak üzere birçok malzemenin üretilmesinde kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen ürünler; inşaat sektöründe, yapı tesisatlarında, fabrikalarda uzun ömürlü kullanım sağlar. Ayrıca inşaatta bina iskeletinin demir ve çimento yerine çelik profilli olması da ekonomik olmakla beraber, binaya depreme karşı dayanıklılık kazandırır.
Paslanmaz çelik üretimi yerli olduğunda, bu maddeden üretilen ürünlerin de ithal edilen paslanmaz çelikten yapılanlara göre daha uygun fiyatlı olacaktır. Türkiye’de paslanmaz çelik ithal ederek, paslanmaz boru, mutfak gereçleri, çelik kapı gibi ürünlerin üretimi gerçekleşir. Paslanmaz çelik de ülkemizde üretilseydi, ekonomomiz için çok daha fazla katkısı olurdu. Yerli üretim, dışa bağımlılığı ortadan kaldırır. Türkiye, paslanmaz çelik üretimi yapabilecek konumda olduğundan, devletin bu üretime katkı sağlaması, teşvik etmesi gerekmektedir. Yerli üretim, bir ülkenin ekonomisi açısından en önemli faktörlerden biridir.