Tank Ekipmanları Nelerdir?

Paslanmaz çelik tank ekipmanları, özellikle hijyenik ekipmanlar konusunda çok önem taşıyan parçaların bütünüdür. Bir tank üzerine muhtemel olarak gereksinim duyulan tüm ürünlerin montajı yapılmaktadır. Özellikle Borşen Boru stoklarında tüm tank ekipmanlarında ihtiyaç duyulabilecek ürünleri bulundurmaktadır. Tank ekipmanlarında önemli olan vana, yüksek basınç veya otomasyon konularında ürün ve proses iletimini sağlayan pompalar ve tankların temizlenmesini sağlamaktır. Tankların temizlenmesi sprey jetler aracılığı ile yapılır. Sprey jetler tankların içinde hem yatay hem de dikey akslarda bulunmaktadır. Tankın üzerinde ise karışım için gerekli olan malzemenin içeri dökülmesini sağlamak amacıyla kapaklar bulunmaktadır. Otomasyon ve buna bağlı olarak iletimin gerçekleşebilmesi için vanalar ve otomasyonun elektronik sistemde aktive edilmesini sağlamak amacıyla elektronik beyin bulunmaktadır. Boruların birbirleri ile olan bağlantısını sağlamak için ise rekorlar ve kelebek vanalar bulunmaktadır. Sistemdeki genel ters hava akımlarının önlenmesi için kullanılan çek vanalar vardır. Bütün bu malzemeler farklı çap oranları ve 304 kalite, 316 kalite gibi paslanmaz çelik malzemeleriyle oluşturulmaktadır.

Tank Ekipmanları Nelerdir?

Tank Kapakları: Dışa ve içe açılır tank kapakları dikdörtgen, oval ve dairesel formlarda bulunmaktadır.
Numune Alma Vanaları: Pek çok farklı sektörde sıvı proseslerde yüksek performanslı akış kontrolü sağlamaktadır.
Tank Havalandırma Vanaları: Tankın doldurulduğu ve boşaltıldığı anlarda tankın içerisinde bulunan atmosfer basıncını muhafaza etmektedir.

Tank Temizleme Ekipmanları

Paslanmaz çelik hammaddesi kullanılarak imal edilen tank temizleme topları tankların iç yüzeylerinin temizlenmesinde kullanılır. Çalışma prensibi temizleme yapılacak sıvının basınçla temizleme topundan püskürtülmesidir. Gıda, ilaç, kimya, tüm hijyenik ve endüstriyel uygulamalarda ileri tank temizleme sistemleri de bulunmaktadır.

Tank Ekipmanları Uygulama Alanları Nelerdir?

  • Süt Prosesleri
  • Alkollü- Alkolsüz İçecek Transferi
  • Glikoz Transferi
  • Çikolata ve Krema Transferi
  • Sirke, Şıra ve Şarap Üretimi
  • Maya Üretimi
  • Sıvı Yağ ve Margarin Üretimi
  • Temizlik Ürünleri Üretimi
  • Boya Transferi