Paslanmaz Kare Profil 

Çeliğin belirli şekillerde üretilmesi mimari ve inşaat sektöründeki iş yükünde azalmaya yol açmıştır. Sektörün vazgeçilmezi haline gelen profillerin endüstride kullanım alanı oldukça geniştir. Paslanmaz çelik kare profiller uzun yıllar boyunca sorun yaşamadan kullanabileceğiniz, dayanıklı ve bakımı kolay ürünlerdir.
Paslanmaz kare profil, paslanmaz çelik ürünler içinde üretimi en zor olan türdür. Ham maddesi de oldukça zor bulunan kare profiller bundan dolayı diğer paslanmaz çeliklere oranla biraz daha yüksek bir fiyata sahiptir.
Sıradan kare profillere nazaran yapısı daha güçlü olan paslanmaz kare profiller, içi dolu olduğu için daha fazla ağırlık taşıma kapasitesine sahiptir.
Türkiye’nin paslanmaz çelik üretimi alanında lider olan Borşen üzerinden istediğiniz ölçüde, kolaylıkla temin edebileceğiniz paslanmaz kare profiller kalite ve kontrol konusunda son derece titizlikle üretilmektedir.
10x10 mm’den 250x250 mm’ye kadar ölçü yelpazesi bulunan paslanmaz kare profillerin kullanım alanlarını inceleyelim.

Paslanmaz Kare Profillerin Kullanım Alanları

Paslanmaz kare profiller geometrik şeklinden dolayı birçok yerde karşımıza çıkmaktadır. Farkında olmasak da gördüğümüz çoğu kilit sisteminin iç mekanizmasında bu malzeme kullanılmaktadır. Ayrıca ağır makine sektörünün vazgeçilmezi haline gelen kare profiller; makine parça ve aksesuarları ile makineleri birleştirmeye yarayan kamalarda da kullanılmaktadır.
Hayatımızın dört bir yanında varlığını gösteren paslanmaz çelik kare profillerin üstteki kullanım alanları haricinde mobilya sektöründe ayak ve kol yapımında, tekstilde tezgâh üretimi ve cansız manken yapımında, beyaz eşyalarda, küçük ev aletlerinde ve otomotiv endüstrisinde araç alt yapı oluşturma ile dekorasyonda tasarım ürünlerde yaygın olarak tercih edilmektedir. Ek olarak mutfaklarımızda her ihtimale karşı seçtiğimiz yüksek ısıya dayanıklı malzemeler arasında yer alan paslanmaz kare profillerle kolaylıkla istediğimiz tasarımı yansıtabiliriz.
Görüldüğü üzere hemen her alanda sıkça karşımıza çıkan paslanmaz kare profiller dikişli olarak üretilmektedir. Dekorasyon amaçlı kullanılan profillerin ise içi boştur.
İsterseniz dekorasyon amaçlı isterseniz endüstriyel amaçlı olsun ihtiyacınıza göre hareket eden firmamız her zaman en yüksek verim ile çalışan ürünler üreterek hizmet kalitesini artırmaktadır.