Paslanmaz Kare Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Paslanmaz çelik boru modelleri arasında üretim ve hammadde zorluğu nedeniyle en zor bulunanlardan biri olan paslanmaz kare, diğer malzemelere nazaran daha yüksek fiyatlıdır. Bununla birlikte, paslanmaz kare zaten spesifik şekil yapısından dolayı, spesifik alanlarda kullanılmaktadır.

Paslanmaz Kare Nerelerde Kullanılır?


Paslanmaz kare modelinin en sık kullanıldığı yer, günlük hayatımızda da sıklıkla kullandığımız kilit mekanizmalarıdır. Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız kilit mekanizmalarının neredeyse tamamında paslanmaz kare kullanılır. Paslanmaz kare, ürünün kullanım kolaylığını artırır ve uzun ömürlü bir ürün olduğu için uzun vadede tasarruf sağlar.
Makine, tank ve ağır makine endüstrisindeki pek çok ürünün ayak kısmında paslanmaz kare kullanılır. Ayrıca yine günlük hayatta sürekli kullanılan beyaz eşya, küçük mutfak aleti, mekanik parçalar ve otomotiv endüstrisinde de bu model kullanılmaktadır.

Paslanmaz kare profil, paslanmaz kare modelinin içi boş versiyonu olarak düşünebilir. Bu nedenle paslanmaz kare profilinin model itibariyle yeterli olmadığı durumlarda, paslanmaz çelik kare kullanılacaktır. Aynı durum paslanmaz kare çubuk için de geçerlidir.
Paslanmaz karenin içi doludur. Bu da onu paslanmaz kare çubuk ve paslanmaz boru gibi malzemelerden ayırır. Paslanmaz boru gibi içi boş olmayan bu model, tasarımı sayesinde profil malzemelere oranla çok daha fazla yük taşıyabilir. Sanayi ve endüstride sıklıkla tercih edilmesinin en önemli sebebi de budur.

Paslanmaz Kare Kalitesi


Paslanmaz kare, temel paslanmaz çelik kalitesiyle üretilir. Kullanım amacına bağlı olarak ürün içeriğindeki bazı malzemeler arttırılabilse de, bu model halihazırda sahip olduğu yapı sayesinde yüksek seviyede işlenebilirliğe sahiptir. Sahip olduğu tüm bu avantajlar, paslanmaz karenin pek çok sektörde en çok tercih edilen malzeme olmasını sağlar.
Paslanmaz kare yapımında uygulanan spesifik imalat teknikleri, bu malzemenin spesifik gereksinimlerde kullanılmasına yol açar. Ürünün kalitesinde imalat koşulları önemli bir rol oynar. İmalat sonrasında yapılan ultrasonik testler, yüzey ve iç kusur testleri, bileşim analizi, çekme dayanımı ve diğer mekanik ve kimyasal özellik testleri, sadece paslanmaz karelerin değerini kanıtlamak için değil, aynı zamanda amaçlanan son kullanıma uygunluklarını belirlemek için her zaman yapılır.