Paslanmaz çelik kalın etli borular, farklı kalite ve çeşitlerde üretilmektedir. Dayanıklı olmasından kaynaklı ve yüksek dirence karşı dayanıklı olmasından dolayı birçok sanayi alanında kullanımı yaygındır. Paslanmaz çelik boruların tercih edilmesinin sebebi parlak bir yapıya sahip olması ve dekoratif yapısından kaynaklıdır. Basınca daha dayanıklı olup kalın bir şekilde, yuvarlak formda dökümü sağlanmaktadır. Döküm işlemi gerçekleştirildikten sonra, soğumaya bırakılır. Üzerindeki lekelerin temizlenmesi için soğuma gerçekleştirildikten sonra asitleme işlemi uygulanmaktadır.

Paslanma Çelik Kalın Etli Borular Hangi Alanlarda Kullanılır? 

Paslanmaz çelik kalın etli borular birçok sektörde kullanılmaktadır. Bu sektörlerin başlıcaları;
  • Gemi İnşa Sanayi
  • Gıda Endüstrisi
  • Savunma Sanayi
  • Rafineri
  • Petro-Kimya Sanayi
  • İnşaat
  • Yangın Söndürme Sistemleri şeklinde sıralanmaktadır.
 

Paslanmaz Fittings Nedir? 

Paslanmaz fittings, paslanmaz çelik kalın etli boruları birbirine bağlamak için kullanılan en önemli parçadır. Fittingsler sayesinde bağlantı yapmak, boru hattını döndürebilmek, geçişleri sağlamak kolaylaşır. Paslanmaz boruların birbirine bağlanmasını sağlayan fittingsler kendi içinde ikiye ayrılmaktadır, paslanmaz dişli fittingsler ve paslanmaz kaynaklı fitingsler olarak adlandırılmaktadır. Paslanmaz dişli fittingsler daha düşük basınç ortamlarında üretilen parçalar olduğu için, paslanmaz çelik kalın etli boruları birbirine bağlayabilmek için paslanmaz kaynaklı fittingslerin kullanılması gerekmektedir.

Paslanmaz Çelik Kalın Etli Borunun Özellikleri

 
Paslanmaz çelik içerisinde krom ve karbon barındırmaktadır. Paslanmaz çelikten üretilen kalın etli borular da krom ve karbon bakımından zengindir. Krom ve karbon bileşenlerinden oluşan kalın etli borular korozyona karşı dayanıklıdır. Bu özelliğinin yanı sıra, görünümü moderndir, ısıya dayanıklıdır, geri dönüştürülebilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kalın Etli Boruları Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir? 

 
Öncelikli olarak ihtiyaç ve talebe göre seçilen paslanmaz boru kalitesinin tespit edilmiş olması gerekmektedir. Üretimi gerçekleşen borunun, içeriğinde barındırdığı krom ve karbon oranlarının kullanılacak ortamda dayanıklılık gösterebilmesi için basınç ve sıcaklık testleri yapılması gerekmektedir. Ürünü üreten kuruluşun menşeinin sorgulanması gerekmektedir. Satın alınma işlemi gerçekleştirildikten sonra sertifika kontrolünün sağlanması gerekmektedir.