Paslanmaz Fittings Malzemeleri Nelerdir?


Günümüzün değişen ve gelişen dünyası, farklı kullanım kolaylığı sunan ürünler ile tanışmamızı sağlıyor. Daha dayanıklı binalar, bina içinde kullanılan en özel malzemeler ile harika sonuçları en hızlı şekilde almanızı sağlıyor. Bu harika modernlik için Borşen firması da sizler için en doğru, en kaliteli ve en uzun ömürlü ürünleri sunuyor. Birçok binada, görmediğiniz bambaşka noktalarda kullanılan borular ve bağlantı elemanları, sadece ülkemizde değil, dünya genelinde talep gören ürünlerden oluşuyor. Bu ürünler içinde yer alan paslanmaz fittings gibi bağlantı elemanları, hayatın birçok alanında ciddi bir kullanım alanına sahipler. Bu şekilde tüm beklentilere uygun elemanlar piyasaya sunulmuş oluyor.

Paslanmaz Ürünlerin Tedarik Süreci


Paslanmaz ürün kullanımı, binalar, endüstriyel tesisler ve imalat sektörünün vazgeçilmez ürünleri içinde yer alıyor. Kullanılma amacı tabi ki, korozyon oluşumunu engelleyerek, ürünlerin uzun bir ömre sahip olmasıdır. Ülkemizde ve dünyada paslanmaz fittings fiyatları değişkenlik gösterir. Bunun en büyük nedeni hammaddelerin borsaya bağımlı yapısıdır. Dolar üzerinden alınan hammaddeler, işçilik ve diğer değişkenler ile birlikte oluşan fiyatlara sahip olacaklardır. İhtiyaç duyulan paslanmaz malzeme ne olursa olsun, Borşen markasının geniş ürün yelpazesi içinde bunları bulmanız mümkün olacaktır. Ülkemizde ve dünyada paslanmaz nipel ihtiyacını karşılayan ürünler üreten firma, gerçek anlamda kalitesi ile dünya markası olmayı başarmıştır. Bu şekilde etkili ve özel ürünlerin tedarik aşamasında ilk akla gelen firmalardan birisidir.

Paslanmaz Fittings Türevleri Nelerdir?


Borşen, kaliteli ve özel tasarım ürünleri ile paslanmaz alanında öncü olmayı uzun yıllar önce başaran bir Türk firmasıdır. Kullanım alanı oldukça geniş olan paslanmaz ürünleri içinde birçok parçayı yapabiliyor. Bu malzemeler içinde özellikle endüstriyel ya da montaj için paslanmaz manşon imalatı da yer almakta. Geleneksel ürünlerden, en modern ve en farklı modellere kadar tamamını ürün yelpazesi içinde bulabilmek mümkündür. Gerek inşaat gerekse ihtiyaç duyulan birçok sektör için en özel ve yüksek kaliteli ürünleri yapmaktadır. Bu ürünler içinde makine ve diğer araç teçhizatı içinde yer alan paslanmaz flanş ve bitiş bağlantılı ürün çeşitlerini görebilirsiniz. Özel hammaddelerin doğru şekilde biçimlendiği bu seçeneklerin detayları için firmanın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Paslanmaz Fittings Malzemelere Genel Bakış

Paslanmaz boru hatlarının bağlantı elemanlarına ‘paslanmaz fittings’ ya da ‘boru bağlantı elemanları’ denilmektedir. Günlük hayatta paslanmaz borularla karşılaştırıldığında daha az karşımıza çıkmaktadırlar.
Paslanmaz fittings, boruların dönüşlerini sağlamak için kullanılan dirseklerde ve görünmez vida bağlantılarında kullanılmaktadır. Boru hatlarının çap büyüklüğü ve basıncına göre paslanmaz fittings malzemeler kendi içinde değişiklik göstermektedir.
Küçük ve basıncı düşük olan hatlarda dişli fittings tercih edilirken büyük ve yüksek basınca sahip olan hatlarda kaynaklı fittings kullanılmaktadır.

Paslanmaz Dişli Fittings

Yapısındaki dişliler sayesinde uygulama yapılacak alana kolayca kenetlenebilen bağlantı elemanlarına ‘paslanmaz dişli fittings’ denir. Üzerlerinde bulunan dişliler genelde ‘whitworth’ diye adlandırılan İngiliz standartlarına göre yapılmaktadır.
Hatlarda meydana gelebilecek herhangi bir sorun durumunda paslanmaz dişli fittingsler sayesinde tüm hatta yenileme yapmak yerine sadece sorunlu bölge değiştirilir. Bu da kullanıcının hem zaman kazanmasını hem de daha az maliyetle çözüme ulaşmasını sağlamaktadır.

Paslanmaz Kaynaklı Fittings

Paslanmaz kaynaklı fittings isminden de anlaşılacağı üzere hatlara kaynak ile bağlanan boru bağlantı eleman türüne denir.
Kaynak ile bağlandığı için yüksek basınca dayanıklı olan malzeme hemen hemen her hatta kullanılabilir. Paslanmaz kaynaklı fittings özellikle buhar hatlarının vazgeçilmezidir.
Fittings türlerini incelediğimize göre şimdi de fittings parçalarını tanımaya başlayabiliriz.

Paslanmaz Manşon (Pipe Coupling)

İçten dişli ya da kaynaklı olarak üretilebilen manşon, kullanılan malzemelere göre galvanizli, paslanmaz, siyah, U-PVC ve PPRC olarak ayrılmaktadır. Manşonların çapları büyüdükçe boyları da uzamaktadır. Kullanılacak alana göre basınç faktörü düşünülerek manşon türünü seçmek gerekir.

Nipel (Hexagon Nipple) ve Rakor (Union)

Dıştan dişli olan nipellerin galvanizli, pirinç, siyah, paslanmaz, PPRC, U-PVC gibi çeşitleri mevcuttur. Yapı olarak da altı köşeli, çift taraflı dişli ya da tek taraflı dişli alternatiflerini kolaylıkla bulabilirsiniz.
Konik ya da düz olarak üretilen rakorlar üç parçadan oluşur. Bu durum tamir gibi işlemlerde sadece rakorlu kısımların değiştirilmesi ile rahatlıkla çözülür. İçten dişli veya bir yönü içten bir yönü dıştan dişli olabilir. Kuyruklu ve kaynaklı bağlantı türleri piyasada mevcuttur.

TEE Dirsek ve Dirsek (Elbow)

Dirsekler içten dişli bağlantılara sahip olabileceği gibi bir tarafı içten bir tarafı dıştan dişli de olabilir. 45° ya da 90° olarak satılmaktadırlar.
TEE dirsekler içten dişli bağlantılardır. TEE dirsekler manşonlardaki gibi çapı büyüdükçe boyu da uzamaktadır.

Körtapa (Hexagon Plug), Kruva (Cross) ve Bushing Redüksiyon (Hexagon Bushing)

Körtapa bağlantı geçişlerini kapatmada kullanılır. Manşon, TEE dirsek, rakor gibi bağlantı elemanlarına entegre olabilir.
Bağlantıda akışı olan ürünün istenilen tarafa gitmesini sağlamak kruva için kullanılır.
Bushing redüksiyon, farklı ölçülere sahip bağlantı elemanlarını birleştirmede kullanılır. Siyah, galvanizli, paslanmaz gibi türleri mevcuttur.