Tüm sektörler her geçen gün gelişip değişime uğramaktadırlar. Bu gelişim ve değişim sırasında her sektör için üretilen ürünler de sürekli olarak farklılaşmakta ve işleyişi daha verimli hale getirmektedirler.
Paslanmaz çelik malzemeler de tüm bu gelişim sürecinde kullanıldıkları alanlara sağladıkları katkılar sayesinde daha geniş kullanım alanlarına yayılmış durumdadırlar. Paslanmaz fittingsler, aşınmaya karşı dayanıklı olması ve düşük bakım maliyeti sunduğu için kullanım olarak ideal bir malzeme haline gelmiştir. Ayrıca uzun ömürlü ve geri dönüşüme uygun üretilmektedirler. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen fittingsler böylelikle sektörde kendilerine önemli bir alan açmışlardır.

Paslanmaz Fittings Nedir?

Paslanmaz Fittings, paslanmaz boru bağlantı elemanları olarak adlandırılır. Boru hatlarının düz bir zemin üzerinde ilerlemeye müsait olmadığı durumlarda fittings ürünlerinden yararlanılır. Böylelikle boruların istenilen bölgelere ulaşması sağlanmaktadır. Günlük yaşamımızda dekoratif amaçla kullanılan boruların dönüşlerini sağlamak, dirseklerde ve vidaların bağlantı alanlarını gizlemek amacıyla kullanılmaktadır. Günlük hayatımız dışında da paslanmaz hatların kullanım gerektirdiği tüm alanlarda elzem nitelikte yardımcı elemandırlar. Paslanmaz boruların bağlantılarını sağladıkları için boru bağlantı elemanı olarak da adlandırılırlar. Paslanmaz çelik niteliğinde olan fittings ürünleri, uzun ömürlü kullanım kolaylığı sunmaktadır. Fittingsler, kullanılacakları alanların büyüklüğüne, basınç değişikliğine, kullanım amaçlarına ve işlevlerine göre farklı çeşitlerde karşımıza çıkmaktadır.
Dişli fittigsler, takılıp sökülmesi daha kolay, tesisat arızası durumlarında yalnızca bulunduğu kısmın sökülmesiyle tamir edilmesine imkân sağlayan elemanlardır.
Kaynaklı fittingsler, fittings malzemesi ile borunun birbirine kaynak ile sabitlendiği alanlarda kullanılır. Tesisatı bütün hale getiren ve sağlamlığı arttıran parçalardır. Dişli fittings ürünlerine kıyasla monte edilmesi daha zordur.
Nipel, boruların birbiriyle bağlanması noktasında kritik rol oynamaktadır. Daha çok petrol hatlarında, doğalgaz tesisatlarında ve bina içi, bina dışı tesisatlarda kullanılmaktadır.

Paslanmaz Fittings Kullanım Alanları

Paslanmaz fittings ve paslanmaz çelik fittings ürünlerinin kullanım alanları çok geniştir ve en başında evler gelmektedir. Sıcak, soğuk su ihtiyacı ve doğalgaz hatlarının taşınmasında paslanmaz fittings, hayati bir rol yüklenir. Diğer farklı endüstriyel alanlarda kimyasal maddeler, gazlar ve yağların taşınmasında da paslanmaz fittings kullanımı tercih edilmektedir. En ufak kullanım maddesinden şehir içi su hatlarında, kanalizasyon sistemlerinde, otomotiv endüstrisinde kadar yaygın kullanım alanım alanları bulunmaktadır.
Tüm dünyada ve ülkemiz genelinde paslanmaz fittings fiyatları farklılık göstermektedir. Hammaddelerin borsaya olan bağımlı yapısı bu durumu etkileyen en büyük faktördür. Kur farkı, kalite, işçilik ve diğer değişkenler fiyatları sürekli olarak değişken kılmaktadır. İhtiyaç duyulan ürünlere ulaşmak, geniş ürün yelpazesine bakmak ve fiyatlar hakkında bilgi almak için Borşen Boru internet sitesine göz atabilirsiniz.