Paslanmaz çelikler, kullanışlı olmalarının yanı sıra dayanıklı, güzel görünüme sahip ve pratik kullanım sunmaları sebebiyle son zamanlarda herkesin günlük yaşamında kendine yer bulmuştur. Kullanış açısından elverişli paslanmaz çelikler, yanlış veya dikkatsiz kullanım sebebiyle zaman içerisinde kirlenebilir ver görüntüsünde bozulmalar yaşanabilir. Genel olarak mutfak gereçlerinde sıklıkla kullanımı tercih edilen bu ürünler, aşındırıcı lekelerin ortadan kalkması için düzenli bir şekilde temizlenmelidir. Doğru şekilde uygulanan temizleme teknikleri paslanmaz çelik ürünlerin hem görüntülerinin bozulmamasını sağlar hem de ömrünü uzatır.

Doğru Temizleme Teknikleri Çok Önemli

Paslanmaz çelik temizlenirken, kimyasal malzemeler tercih edilmemelidir. Aşındırıcı nitelikteki kimyasal malzemeler, paslanmaz çeliklerin yapısına ve dokusuna zarar verebilir. Paslanmaz çelikler silinirken genellikle dairesel değil, çizgisel hareketlerle temizlenmelidir. Kullanacağınız temizlik ürünlerini nereden almış olursanız olun, kullanmadan önce mutlaka ufak bir bölgede test edin ve mutlaka kullanım talimatlarını gözden geçirin. Bu işlemler yapılırken temizlik yapılan alanı havalandırmalı ve koruyucu eldiven ya da giysiler giymelisiniz.

Paslanmaz çelik temizlenirken mutlaka sıcak su kullanmaya özen gösterin. Sıcak suyun ardından temizliğinize bir sünger ya da temiz bir bez yardımıyla devam edebilirsiniz. Kaliteli bir bulaşık deterjanı ya da sabun kullanımı da paslanmaz çelik için oldukça önemlidir.
Tüm bu işlemler, mutfak yüzeylerinden çatal bıçaklara kadar paslanmaz çelik içeren her yüzey için uygulanabilir niteliktedir.
Temizliğin yardımcılarının en az uygulayacağınız teknikler kadar önemli olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle paslanmaz çelikte oluşan parmak lekeleri ya da su izlerinden kurtulmak için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezi, cam temizleyici yardımıyla kullandıktan sonra paslanmaz çeliği durulayın ve kuru bir bez yardımıyla da parlamasını sağlayın, işte bu kadar kolay.

Paslanmaz çelik ürünlerinizde zorlayıcı lekeler bulunuyorsa karbonat ve su ikilisinden yararlanabilirsiniz. Karbonat ve suyu karıştırarak belirli bir kıvama gelmesini sağladıktan sonra çıkmayan lekelerin bulunduğu bölüme uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle temizleme işlemine geçin. Duruladıktan sonra paslanmaz çeliği kurumaya bırakın. Karbonat ve suyun zorlu lekelerde işe yaradığını göreceksiniz.
Paslanmaz çelik ürünler hakkında daha fazla bilgi almak, çeşitlere göz atmak ya da iletişime geçmek isterseniz Borşen Boru web sitesini ziyaret edebilir, gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.