Paslanmaz çelik borular; son dönemlerde yaygın olarak kullanılan ve her geçen gün de daha hızlı bir şekilde kullanımı devam eden bir üründür. Pek çok alanda kullanıldığını görmek mümkündür. Bunun nedeni ise paslanmaz çelik boruların çok dayanıklı ve sağlam olmalarıdır. Hem görünüm olarak çok şık bir görünüme sahiptirler hem de kullanım alanı olarak çok geniş bir yelpazeye sahiptirler.
Paslanmaz çelik borular oldukça dayanıklı ve sağlamdırlar. Bu nedenle de pek çok kişi tarafından tercih edilir. Ancak paslanmaz çelik boru fiyatları hakkında net bir şey söylemek pek de doğru olmayacaktır. Fiyatlar belirli kriterlere göre değişkenlik gösterir. Özellikle de arz ve talep fiyatlarda büyük değişimlere yol açar. Bu nedenle de paslanmaz çelik boru fiyatları dönemsel olarak değişimler gösterebilir.

Paslanmaz Çelik Boru Kullanım Alanları

Paslanmaz çelik boru kullanım alanı olarak oldukça farklı alanlarda karşımıza çıkar. Bunun nedeni oldukça dayanıklı ve sağlam olmasıdır. Birçok sektör tarafından hem görünüm hem de kalite bakımından sevilerek kullanılır. Bu da kullanım alanlarının fazlalaşmasına ve zaman içerisinde çok daha fazla alanda karşımıza çıkmasına yardımcı olur.
Paslanmaz çelik boru fiyatları bakımından da oldukça uygundur ve çok kullanışlıdır. Hem parlak görünümü ile göze hitap eder hem de kalitesi ile dayanıklılık ve sağlamlık olarak kendisini kanıtlamayı başarmıştır. Ayrıca çok önemli sektörlerde kullanılıyor olması da çok dikkat çeken bir noktadır. Kullanım alanlarının başında gemi inşa sanayisi, gıda endüstrisi, savunma sanayi, rafineri, Petro- kimya sanayisi, yangın söndürme sistemleri ve inşaatlar gelir. Bu ve bunun gibi daha pek çok sektörde de kullanılmaya devam etmektedir.

Paslanmaz Çelik Boru Çeşitleri

Paslanmaz çelik boru fiyatları ve kullanım alanları olarak oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle de zaman içerisinde çeşitleri de artmıştır. Şu an en fazla kullanılan iki paslanmaz çelik boru çeşidi vardır. Bunlardan ilki paslanmaz çekme çelik borulardır. Bu tarz borular genel olarak basınç değerinin yüksek olduğu çalışma ortamlarında kullanılmak için uygundur. İkinci olarak ise paslanmaz çelik dikişli borular vardır. Bu borular ise dekoratif olarak kullanılır ve basınca dayanıklılığı çok daha düşüktür.