Paslanmaz çelik, endüstrinin çeşitli noktalarında kullanılır. Her sektörde araç ve ürünlerin içeriklerinde, dekoratif veya yapı malzemesi olarak tercih edilebilir. Farklı alanlarda farklı amaçlarla kullanıldığından ihtiyaca uygun olarak üretilmesi ve amaca hizmet edecek özelliklere sahip olması gerekir.
Paslanmaz çelik borular tesisattan dekorasyona kadar birçok amaçla farklı alanlarda kullanılır. Kullanım alanlarına göre görünüş ve dayanıklılıkları değişen paslanmaz borular, kullanıldıkları alanların ihtiyaçlarına göre farklı toleranslara sahiptir.

Paslanmaz Çelik Boru Kullanım Alanları

Paslanmaz çelik borular hem dekorasyon amacıyla hem de yapı malzemesi olarak çok çeşitli sektörlerde kullanılır. Bu sektörler; plastik üretim endüstrisi, gıda üretim endüstrisi, kâğıt üretim tesisleri, boya endüstrisi, petrokimya endüstrisi, kimya ve ilaç sanayisi gibi çeşitli alanlarda farklı amaçlarda paslanmaz boru kullanan alanlardır.  Paslanmaz çelik boru fiyatları, görüntüsü ve dayanıklılığı sayesinde birçok alanda tercih edilir. Kimyasallar başta olmak üzere birçok maddenin taşınmasında kullanılan paslanmaz çelik borular, korozyona karşı dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Paslanmaz Çelik Boru Toleransları

Bir araç veya makinanın, üretilişi esnasında belirlenmiş ölçülerde yapılması önemlidir. İhtimal dahilinde olan ölçü hatalarının ortadan kaldırılması için belirlenen, ihtiyaca uygun şekilde seçilmiş aralıklara tolerans denir. Belirlenmiş iki sınır arasında üretilen ürünlerin amaçlarına uygun şekilde kullanılabilmesini sağlayan tolerans değeri, parçaların farklı üreticilerde üretilmiş olsalar da bir arada düzgün çalışmasını sağlar.
Modern endüstrinin varlığını sürdürebilmesi için hayati öneme sahip olan tolerans değerleri, parçalarda yaşanan olumsuz durumlarda değişiklik yapabilme ve yedek parça edinebilmeyi sağlar. Orijinal parçalarda ve yedek parçalarda tolerans değerlerine dikkat edilerek kullanım sağlanır. Tadilat esnasında veya herhangi bir sebeple değişim gerektiğinde, borunun kullanıldığı amaca uygun olarak üretilmiş yeni bir boruyla değiştirilmesi için tolerans önemlidir.

Borşen Paslanmaz Çelik Boru

18000’den fazla çeşitte paslanmaz çelik ürünü stoklarında bulunduran Borşen, müşteri memnuniyetini ve güvenliğini her durumda ön planda tutar. Paslanmaz çelik boru toleranslarında standartlara uygun üretimini ve tedariğini sağlayan Borşen, her türlü tesisatta kullanılmak üzere paslanmaz çelik boru ve bağlantı elemanı üretimi yapar.