Paslanmaz boru bağlantı elemanları veya paslanmaz fittings, boru hatlarının bağlantı elemanlarına verilen isimdir. Paslanmaz çelik borular ve bağlantı elemanları, yüksek korozyon direnci ve uzun ömürleri sayesinde sıkça tercih edilirler. Borulardaki basınç ve çap farklılıklarına göre değişiklik gösterebilen fittings, kaynaklı veya dişli olarak üretilirler. Paslanmaz boru tesisatlarında görünmez vida bağlantılarında ve boruların dönüşlerini sağlamak için kullanılan dirseklerde kullanılan paslanmaz fittings, uluslararası standartlara uygun olarak üretilir.

Paslanmaz Dişli Fittings

Genelde ‘‘whitworth’’ olarak adlandırılan İngiliz Standartlarına uygun dişlilerle üretilen paslanmaz dişli fittings, yapısındaki dişliler sayesinde kullanıldığı alana kolayca kenetlenebilir. Kolayca uygulanabilen ve çıkarılabilen yapıları sayesinde hatlarda bir olumsuzluk yaşanması durumunda veya tadilat esnasında kolayca değiştirilebilirler. Tüm hattın yenilenmesindense sadece sorunlu bölgeyi değiştirmek çeşitli avantajlar sağlar. Daha düşük maliyetle ve daha kısa sürede arızanın giderilmesi ve kullanımın devam etmesi sağlanır. Paslanmaz dişli fittings, tesisatın yenilenmesi veya tadilat gibi durumlarda kolaylık sağlar. Boru ile boru bağlantı elemanlarındaki dişlilerin birbirlerine uygun olarak tercih edilmeleri gerekir.

Paslanmaz Kaynaklı Fittings

Boru hatlarına kaynakla bağlanan boru bağlantı eleman türüne kaynaklı fittings denir. Yüksek basınca dayanıklı olduğu için kaynaklı fittings, hemen hemen tüm boru hatlarında kullanılabilir. Kaynak ile bağlandığı için buhar hatlar gibi yüksek basınçlara dayanıklıdır. He boyuttaki boru hatlarında kullanılabilirler. Paslanmaz kaynaklı fittings, tesisatı tek parça haline getirdiği için daha yüksek basınçlarda sızdırma yaşanmadan kullanılabilir.

Borşen Paslanmaz Fittings Malzemeleri

Borşen, müşterilerinin geri bildirimleri ve talepleri doğrultusunda hizmet sunarak müşteri memnuniyetini ön planda tutmayı hedefler. Her türlü sektörde ve tesisatta kullanılacak ürünleri en kaliteli şekilde üretmeyi ve tedarik etmeyi hedefleyen Borşen, müşterilerine uygun çözümler sunar.
Borşen, paslanmaz dişli ve paslanmaz kaynaklı fittings malzemelerle birlikte, paslanmaz manşon, nipel ve rakor, TEE dirsek ve dirsek, körtapa, kruva ve bushing redüksiyon gibi paslanmaz fittings malzemelerinin de üretimini ve tedarikini sağlar.