Borular, sıvı ve gaz ürünlerin nakil işlemlerinde kullanılabilen en ideal ürünlerdir. Burada kullanılan ürünler, kullanılan maddelerin özelliklerine uyum sağlamalı ve sorunsuz şekilde çalışmaları gerekir. Bunlar içinde yer alan dikişsiz paslanmaz boru türleri, daha çok sıvı iletiminde kullanılırlar. Bu şekilde, sıvıların istenilen yere, sağlıklı şekilde, sorunsuz olarak aktarılması sağlanır. Dikişli ve dikişsiz paslanmaz boru ayrımı, üretim şekliyle birbirinden ayrılır. Eklenerek, belli bir şekilde üretilen borular, eklentilerinden dolayı dikişli olarak adlandırılır. Buna karşın, soğuk ya da sıcak çekme yöntemi kullanılarak üretilen ve bir bütün olarak elde edilen ürünlere, dikişsiz borular denilmektedir. Bu tarz ürünler, kullanım alanlarına göre seçilir ve uygulamalarda kullanılırlar.

Dikişsiz Paslanmaz Boru Avantajları Nelerdir?


Kullanım alanında basıncın olması, borularda daha yüksek mukavemet uygulanması anlamına gelir. Bu nedenle dikişli paslanmaz boru, bu tar basınçlı alanlarda randıman sağlayamaz, zaman içinde deforme olarak, değiştirilmek zorunda kalırlar. Oysaki dikişsiz paslanmaz çelik boru, ek alanı bulunmaması, bir bütün olarak çekildikleri için basınç olan alanlarda çok rahatlıkla kullanılabilir ve uzun yıllar sorunsuz kullanılırlar. Üzerlerinde birleşme noktası olmadığından, basıncı eşit şekilde tolere edebilme mukavemetine sahiptirler. Bu tür sıcaklık, basınç gibi yüklü kullanım alanlarında dikişsiz boruların avantajlarından yararlanılmaktadır. Benzersiz bir sonuç alınabildiği için sıvıların durumuna göre genişliklerde seçilebilirler. Her zaman üstün performans göstererek, en etkin sonuçları elde ederler.

Dikişsiz Paslanmaz Boru Ölçüleri


Paslanmaz çelik boru, farklı alanlarda kullanım için üretilir. Dünya üzerinde standart olarak kabul edilmiş ölçüler bulunur. Bu ölçüler, kullanılan alanların, eklenti yerlerinin sağlıklı şekilde yapılabilmesine olanak sağlar. Makinelere ya da diğer akşamlara bu şekilde kolayca eklenebilirler. Tüm dikişsiz paslanmaz boru çeşitleri, standart ölçülerde imal edilmektedir. Bu standartlar; EN ISO 1127, ASTM-A 312/ANSI B 36.19 ve 36.10 ve ASTM-A 269 standartları içinde yer almaktadır. Ortak bir dil olarak benimsenen bu ölçü standartları, ürünlerin çapını, et kalınlığını ve dış çaplarını belirtmektedirler. Bu şekilde ihtiyaç duyulan ürünle ilgili gerekli ölçü belirtme dili oluşmuş olur. Bu sayede karmaşa yaşamadan, hangi standardın hangi alanı için ürün isteniyorsa, bu şekilde talepler oluşturulacaktır.