Paslanmaz çelikler, birçok metalin belirli oranlarda birleşmesiyle ortaya çıkar. Bu birleşme, her koşula karşı kendini muhafaza edebilecek paslanmaz çeliklerin ortaya çıkmasını sağlar. Dayanıklılık açısından paslanmaz çeliğe muadil olarak gösterilebilecek tek madde kromdur. Fakat krom da paslanmaz yapısı ve uzun ömürlülüğü bakımından paslanmaz çelik kadar dayanıklı nitelikte değildir. Bu nedenle özellikle paslanmaz çelik ürünler, pek çok sektörde aranan ve sıklıkla kullanımı tercih edilen ürünler sınıfına girmişlerdir.

Paslanmaz çelikler sanayi, petrokimya, gemi ve endüstri alanlarında sıklıkla kullanılmasının yanı sıra dekorasyon alanında da özellikle tercih edilirler. Paslanmaz çelikler, ıslak ve nemli ortamlara karşı dayanıklılık göstermesi sebebiyle özellikle banyo ve mutfaklarda sıklıkla kullanılır. Paslanmaz çelik kullanımı masa ve sehpa ayakları gibi akla gelebilecek en küçük kullanım alanlarında bile sıklıkla karşılaşabileceğimiz bir üründür. Dekoratif kullanımda birçok koşula elverişli olması açısından tercih sebebi olan paslanmaz çelikler, havlu askıları, elbise askıları, sabunluklar ve peçeteliklere varana kadar tüm sosyal yaşam alanlarımızda kullanılıyorlar.

Tüm paslanmaz çelik ürünler ve paslanmaz çelik boru, üretim aşamasında pek çok kontrol ve test aşamasından geçerek derecelendiriliyor ve sonucunda uluslararası kalite standartları çerçevesinde sınıflandırılıyorlar.

Estetik Görünüm ve Dayanıklılık En Önemli Etken

Paslanmaz çelik boru, endüstriyel ve mimari tüm alanların tasarımlarında, dış cephelerde, aydınlatma elemanlarında, konaklama tesislerinde, asansör kabin ve kapılarında, inşaat cehpe giydirme işlemlerinde, iç mimari faaliyetlerde, soğutma ve ısıtmaya yardımcı elemanlarda estetik görünümü, tasarım çeşitliliği sağlaması ve uzun ömürlü kullanımları sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.
Paslanmaz çelik borular, soğuk materyaller arasında bulunur. Daha sıcak ve cazip kılmak amacıyla paslanmaz çelik borulara renklendirme işlemleri uygulanabilir. Renkli ve desenli bu modeller pek çok sektörde, pek çok farklı alanda kullanımlarının yaygınlaşmasına öncelik sağlamaktadır.
Görsel amaçlı kullanıldıkları alanlara farklı bir boyut kazandıran paslanmaz çelik ürünlerin fiyatları, ürünlerin boyutları, kalitesi ve üretim anında kullanılan maddelerin türüne göre değişiklik gösterebilir. Mekanlarınızı özgürce dekore edebileceğiniz paslanmaz çelik borular için Borşen Boru web sitesini ziyaret edebilir, size en uygun ürünleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.