Günümüz teknolojisine bakıldığında birçok farklı alanda kullanılabilen yardımcı malzemelerin önemi oldukça büyüktür ve çelik profiller bu malzemelerin en başında sayılabilir. Birbirinden farklı şekillere sahip olan bu paslanmaz profiller, uygulanacakları alanlara göre üretim esnasında şekillendirilebilirler. Çelik yapılar için özel olarak üretilen farklı çelik profil boyutları, ebatları ve ağırlıkları bulunan bu malzemeler her zaman özelleştirilebilir ve değiştirilebilir.
Ülkemizde üretilen çelik yapılarda genellikle kare ve dikdörtgen yüzeyler tercih edilir. Üretilen bu profillerin kullanım alanlarında gizlenmesinin istendiği durumlarda etrafına beton doldurulabilir ve böylelikle paslanmaz profil gizleme işlemi gerçekleştirilmiş olur. Bu noktada gizleme işlemi hem taşıyıcı bir eleman görevi görür hem de oluşabilecek deprem riskine karşı yapıları korur.

Çelik Profillerin Özellikleri Nelerdir?

Kullanılacağı alana göre ihtiyaçlara uygun şekilde tasarlanabilen çelik profiller, temizlemesi kolay ürünlerdir ve basit bir yıkama işlemiyle temizlik işlemleri gerçekleştirilebilir. Uzun ömürlü kullanımları, eğilme ve bükülme gibi güçlü durumlara karşı dayanıklı olmaları birçok alanda tercih edilmelerini sağlayan unsurlar arasında bulunur. Dayanıklılığı yanı sıra paslanmaz nitelikteki bu çelik profillerin birbirlerinden farklı alanlarda kullanımı oldukça yaygındır.
Paslanmaz profil kullanımının sağladığı bazı yararlar şu şekilde sıralanabilir;

  • İnşaat maaliyetlerini düşürebilir
  • Hızlı monte edildiği için zamandan tasarruf sağlayabilir
  • İstenilen geniş açıklık sağlanabilir
  • Estetik çözümler sunulmuş olur
  • Hafiftir fakat dirençli ürünlerdir

Çelik Profillerin Kullanım Alanları

Çelik eritilebilir özelliği sayesinde birçok farklı şekil alabilir ve böylelikle birçok alanda istenildiği gibi kullanılabilir. Özellikle inşaat, mimari ve dekorasyon alanlarında çelik profillerden fazlasıyla yararlanılır. Güvenli, uzun ömürlü ve dayanıklı paslanmaz profiller, estetik açıdan da kullanıldıkları alanlara uyum sağlayabilir. Bu sebeple bazı çelik profiller renkli olarak da üretilebilir. Uygulama alanlarında farklı herhangi bir işleme gerek kalmaksızın renkli profiller rahatça kullanılabilir. Tüm bunların yanında çelik profillerin kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Otomotiv sanayi
  • İç ve dış mimari
  • Askı, tezgâh gibi mutfak malzemeleri
  • Teknolojik ve elektronik cihazlar
  • Mobilya sektörü
Tam olarak bu noktada Borşen Boru, paslanmaz profil ürünleri konusunda müşterilerine senelerdir ihtiyacı olan her desteği sağlayarak kesin çözümler üretmeye devam ediyor. Detaylı bilgiler için ürünleri ve web sitesini kapsamlı bir şekilde inceleyebilirsiniz.