304 Paslanmaz Çelik Hakkında Detaylı Bilgi

Paslanmaz çelik, günümüzde oldukça ilgi görmeye başlamasıyla üretimi oldukça artan bir maddedir. Çeşit açışından oldukça zengin olan paslanmaz çelik, birçok farklı alanlarda kullanılabilir. Korozyona dayanımı, mekanik özellikleri, dövülebilmeye yatkınlığı, kaynak yapılabilirliği ve işlenebilirliği açısından farklılık gösteren paslanmaz çelik kaliteleri mevcuttur.
304 kalite paslanmaz çelik, en yaygın kullanılan paslanmaz çelik olup, paslanmaz çeliğin temel çeşitlerindendir. 304 paslanmaz çelik analizi sonucunda 304 kalite paslanmaz çeliğin kimyasal bileşimi, mekanik özelliği, kaynak yapılabilirliği ve korozyona dayanımının fiyatına oranla çok iyi olması bu çelik kalitesinin daha çok tercih edilmesine sebep olmuştur.
304 paslanmaz çelik hem kolay şekil verilebildiği ve rahat kaynak yapılabildiği için hem de piyasa en rahat bulunabilen bir paslanmaz çelik kalitesi olduğu için sıklıkla tercih edilen bir paslanmaz çelik kalitesidir.

En Çok 304 Paslanmaz Çelik Kullanılıyor

304 paslanmaz boru bazı paslanmaz boru çeşitlerine nazaran aşırı zorlu ortamlar için uygun olmasa bile günlük hayatın içinde hemen hemen her alanda kullanılabilir özelliği sayesinde tercih sebebi olmaktadır.
Kullanım yoğunluğu en fazla paslanmaz çelik kalitesi olan 304 paslanmaz çelik; kimya, petrokimya, ev aletleri, endüstriyel mutfaklar, gıda sanayii, otomotiv yan sanayii gibi günlük hayata oldukça etkisi olan birçok sektörde sıklıkla tercih edilmektedir. Fiyat performans açısından pozitif anlamda çıtayı oldukça üst bir noktaya çıkaran 304 paslanmaz çelik kalitesi bu avantajının yanı sıra üretim kolaylılığı açısından da oldukça elverişli olması sebebiyle tercih edilmektedir.
Aşırı zorlayıcı kullanımlara karşı diğer çelik türlerine oranla biraz zayıf kalan 304 paslanmaz çelik türü, bu açığını hem kullanım alanların bolluğu hem de erişilebilirliğinin çok olmasıyla kapatıyor. Üstüne üstlük taşıdığı özelliklere karşın piyasadaki fiyatı oldukça uygun olduğu için günlük kullanımlarda genel olarak tercih sebebi olmaktadır.
Mekanik olarak genellikle yeterli olan paslanmaz 304 kaynak işlemlerinin nispeten daha düşük olduğu yerlerde de tercih edilebiliyor. Standart yerlerde rahatlıkla işlenebilen 304 paslanmaz çelik kullanımın  ağır koşullarda yapılması çok tercih edilmiyor.
Bir yerli üretici olan Borşen ile en kaliteli paslanmaz borulara ve paslanmaz çeliklere sahip olabilirsiniz.